Hoe uw dak te beschermen

Dakbegroeiing

Geologie van het dak

Het is een feit dat geologen geen natuurlandschappen kunnen modelleren op een plat dak vanwege de zeer lage isolatiewaarden en de voortdurende blootstelling aan atmosferische winden. Voor een groendak hoeft er echter maar een beetje helling te zijn en je bent er.

Rooftop green roofs

Gewoonlijk is een dak niet groen als het plat is. Als het echter hellend is, kan het groen worden genoemd omdat de vegetatie de helling naar beneden zal volgen in de richting van de afvoer. Geologen kunnen categorisch zeggen dat het ademhalingssysteem zich op zo’n dak ontwikkelt door de ontwikkeling van lucht- en waterdamp in de bodem nabij de basis van het dak. Bij een plat dak zal de waterdamp naar boven stijgen, maar waarschijnlijk op de bovenste laag blijven. Bij een hellend dak echter zal de waterdamp de helling naar beneden volgen in de richting van de afvoer en de ophoping veroorzaken van wat bekend staat als depotvocht. Als u een dak op een dergelijke manier herbouwt, zult u bodemverbeteraars, zuiveraars, alsmede fungiciden en herbiciden moeten aanschaffen die in staat zijn de groei van het depotvocht onder controle te houden.

Als u zelf een plat dak aanlegt, vermijdt u niet dat u dakverbeteraars, zuiveraars, schimmelbestrijdingsmiddelen en onkruidverdelgers moet kopen, tenzij u om de drie tot vijf jaar een nieuwe dakbedekking plant. Groendaken laten de groei van vegetatie toe en als zodanig moet u de juiste dakconditioner, zuiveraar, evenals fungicide gebruiken om mosontwikkeling te voorkomen. Het is om de groei van graspollen te voorkomen dat u jaarlijks trimt. Wat onkruid betreft, moet u de groene zone drie tot vijf keer besproeien tijdens het groeiseizoen en vijf tot tien keer tijdens het rustseizoen. Zo voorkomt u dat het onkruid op de bodem gaat staan en vervolgens de grond eronder binnendringt. Wat het verdere onderhoud betreft, is er niet veel om naar te kijken aangezien de vegetatie onkruid verstikt.

Verdamping

Wat het onderhoud van een groendak betreft, is de verdamping, hoe dan ook, voor 70 procent bepalend voor de waterretentie op een dak. Dus, door de helling van uw dak te verhogen, wordt het waterniveau verlaagd. Zoveel water dat het bijna een non-issue wordt.

Aan de andere kant, als uw dak niet goed afwatert, door onjuiste afwatering of royale problemen met de afvoergoot, dan kunt u niet om huurwater heen. Wanneer de vochtdamp condenseert en in contact komt met uw isolatie, dan kunt u er zeker van zijn dat het vocht opgesloten zit tussen de muur, het dak en de leidingen. Het kan schade veroorzaken door rot in het glasvezel of rottende houten balken. Uiteindelijk zal dit mechanisme resulteren in schade aan het interieur of de materialen van het gebouw. Verdamping veroorzaakt ook het rotten van het hout op het dakdek.

Zelfs ik ben in staat geweest om weg te komen met het vasthouden van water op mijn dak door gebruik te maken van een verstandig onderhoudsprogramma en door gebruik te maken van een mediterrane fundering die het dakdek kan afschermen. Als u de situatie analyseert, kunt u erachter komen of het vasthouden van water kan worden voorkomen of geminimaliseerd door er een toe te voegen of door het drainagesysteem te verbeteren.

De schade die water aanricht in slechts een paar korte weken

De schade die water kan toebrengen aan een dakbedekking en op plaatsen waar water moet worden geuit, is enorm. Het is zoveel water dat het zelfs de houten onderdelen van de dakbedekking zal ruïneren. In gevallen waar de schade groot genoeg is, is het bekend dat het de elektrische onderdelen in de isolatie van de dakbedekking ruïneert. De effecten van water op houten delen van een huis tijdens de levensduur van het dek worden meestal gevolgd door rotting. Beschadigde elektrische stukken isolatie zijn de oorzaak van elektrische branden. De huizen van vandaag of morgen hebben misschien dakdekken van glasvezel of minerale wol. Maar u bent er nog niet uit. U moet uw dak beschermen tegen de schade die water aanricht. U moet de bron van het probleem vinden en de reparaties uitvoeren. Omdat stucwerk een waterdicht materiaal is, is de meeste stucwerkschade aan een dakdek niet groter dan deAanbeveling Di gang. Stucco debat d. vrij g. kostbare reparatie, dus om het probleem van stucwerk dat scheurt onder water op te lossen, moet de watertoevoer naar een van de twee plaatsen worden geleid.

Lees meer:
Daktuin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.